Jørn Jørgensen

“Altmuligmand” i PAVA Centret

Om Maribo PAVA Center – undervognsbehandling på Lolland Falster

Se medarbejdere ved at klikke på denne tekst.

Maribo PAVA Center, eller B&J PAVA Center som det hed i starten, blev etableret i august 1981 under yderst beskedne rammer som et af de føste centre i denne kæde øst for Storebælt.

Firmaet PAVA, der står bag rustbeskyttelsesprodukterne, blev etableret i 1974 af Paul V. Andersen. Paul V. Andersen boede i Ålborg og det var derfor naturligt i første omgang at markedsføre det nye produkt i Jylland. Senere blev PAVA udbredt til Fyn og i 1981 blev der startet centre i bl.a. Farum, Tåstrup, Nykøbing F. og altså hos os i Maribo.

I de første år med PAVA i Maribo var det mest private kunder med biler der have “nogle år på bagen” der blev behandlet. Senere har landsdelens autoforhandlere og -værksteder også fået øjnene op for nødvendigheden af rustbeskyttelse – dette på trods af de forholdsvis lange garantier mod gennemtæring alle biler i dag bliver leveret med. Det danske klima med den høje luftfugtighed og de skiftende temperaturer året igennem stiller høje krav til bilens karosseri.

Det tiltagende ordretilgang i rustbeskyttelse har gjort såvel bygningsmæssige som personalemæssige udvidelser nødvendige – Maribo PAVA Center beskæftiger nu 2 fuldtidsansatte medarbejdere foruden undertegnede.

Hos Maribo PAVA Center har vi hele tiden forsøgt at holde os på forkant med såvel udbuddet af nye bilmodeller, som nyskabelser i karosseriopbygningen. Dette førte til at vi i 1994 begyndte at udvikle “Vogn Specifikke Behandlings Instruktioner” ( aller i daglig tale blot “Sprøjteskemaer” ) til hele PAVA organisationen, der foruden mere end 60 forhandlere i Danmark, også tæller PAVA Centre i Sverige og Norge – omend i mindre antal. Dette udviklingsarbejde har yderligere medført at vi fra 2004 periodevis har afholdt kurser for sprøjteoperatører der er ansat hos vore PAVA kolleger.

Udviklingen af biler går, som næsten al anden teknik, utroligt stærkt – hos PAVA er du sikret at den nødvendige viden er til stede for effektiv undervognsbehandling og rustbeskyttelse.

Med venlig hilsen
Jørn.

Læs også  Ankenævn For Biler